Paaskaars

De paaskaars die aangestoken wordt.

 

Kom in de Schakel (KIDS)

Alle kinderen in de bassischoolleeftijd kunnen gelukkig nog steeds samen komen. Niet in de tent, maar weer in de schakel. KIDS is elke zondagochtend (zolang dit mogelijk is) na de uitzenddienst. Jullie zijn van harte welkom van 10.30 tot 11.30 uur. We houden de coronamaatregelen in acht. We vragen aan jullie als ouders bij het halen en brengen de gepaste 1,5 meter in acht te nemen en een mondkapje te dragen.

 

 

  

 

Orgelspel op de woensdagavond

De komende tijd zal broeder Piet Dijkstra op woensdagavond om 19u in de kerk een aantal liederen op het orgel spelen. Dit is mee te luisteren via kerkomroep.nl
Mocht u verzoekliederen hebben, dan kunt u die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Piet kiest uit welke liederen hij zal spelen.
We zijn dankbaar voor dit stukje eigen geluid uit het kerkgebouw.

 

Ik pen benieuwd

We hebben een prachtige gemeente met jong en oud(er). Op dit moment kunnen we elkaar niet ontmoeten. Veel jongeren zitten inmiddels hele dagen naar schermen te kijken voor school, muziekles, contact met vrienden, enzovoort. Er worden pogingen gedaan om ouderen ook te leren facetimen, appen, zoomen, skypen, etc. Ze doen hun best en komen een heel eind. Maar er is ook iets dat de oudere generatie aan de jongere kan leren. Het is een geweldige ervaring om een echte handgeschreven en geposte brief te ontvangen. Daarom lanceerden we het idee: ik pen benieuwd.

Wie wil meedoen? Doe het scherm even uit en schrijf een brief aan iemand met wie je minstens 25 jaar in leeftijd verschilt.
Er zijn al heel wat enthousiaste reacties binnengekomen en brieven de deur uit gegaan. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij ds. Robbert Jansen of br. Rik ter Maat.

 

Gelegenheid om na te praten

Dan is er nog een tip: Er is geen gezamenlijk koffiedrinken na de dienst, maar er is wel gelegenheid om na te praten. Via telefoon, mail of app kunnen we contact met elkaar hebben. Eventueel kunt u vooraf afspraken met elkaar maken om na de dienst contact te hebben.

 

Hout moet, houd moed      

In het kerkgebouw hangt een kruis met daarop ‘hout moet, houd moed’. Mocht u thuis ook een kruisje willen (18 x 12,5 cm) met die tekst, dan zijn die te bestellen via http://www.bidenwerk.nl/. De opbrengst is voor CGK Kornhorn. Bestellingen het liefst via de website en anders via Rik ter Maat.

 

Bijbelwoordenboek

Regelmatig is er op zondagmiddag een leerdienst waarin we samen stil staan bij de Bijbelse betekenis van een bepaald woord.

Uitwerking
1. U of jij kunt een 'woordenboek' (Mijn bijbelwoorden-boek) ontvangen. In dit woordenboek staan alle bijbelwoorden die behandeld worden. Elke dienst kun je, wanneer je dat wilt, aantekeningen maken en zo je eigen bijbelwoorden-boek compleet maken.

2. Voor elke dienst meldt iemand zich aan bij ds. Robbert Jansen om alvast naar het bijbelwoord te kijken. Deze persoon kiest een tweede persoon uit waarmee hij of zij minstens 25 jaar in leeftijd verschilt. Deze tweede persoon kijkt ook naar hetzelfde bijbelwoord. Samen geven deze twee kort (max. 2 minuten) in de dienst weer wat hun bevindingen zijn. Dat kan d.m.v. het (ruim op tijd) opgeven van een lied, schrijven van een lied / gedicht / opstel, maken van een kunstwerk, tekening, moodboard enz.
In de hal van De Schakel hangt een lijst met data.

Je kunt je aanmelden bij ds. Robbert Jansen