Fietstocht en ontmoeting zaterdag 6 augustus


Omdat er in de vakantieperiode heel wat gemeenteleden op vakantie gaan, is het voor de achterblijvers heel rustig. Om daar wat verandering in te brengen, hadden we het idee om voor de liefhebbers een fietstocht te organiseren (ruim 20 km) en na afloop kun je koffie/thee of fris bij ons in de tuin halen. Ook gemeenteleden die niet mee kunnen/willen fietsen, mogen gerust langs komen. Er is alle ruimte en tijd om elkaar te ontmoeten.
We hebben als datum zaterdag 6 augustus gekozen. (Wanneer het geen fietsweer is, kunnen we het altijd nog verplaatsen) Vanaf 13:00 uur kun je de fietsroute ophalen op Peebos 67 in Doezum en het maakt niet uit wanneer je terug komt. We hebben de hele middag tijd. Het is wel fijn dat je even laat weten of je gaat fietsen of dat je alleen komt voor de ontmoeting.
Dit kan tot vrijdag 5 augustus.

Hartelijke groeten, Wieb en Fokje Polman (0594-658331 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Zomer Sing-in op zondagavond 22 augustus en 25 september

... en spreek onder elkaar met psalmen, lofzangen en geestelijke liederen, en zing voor de Heere, en loof Hem in uw hart.... (Efeze 5: 19)

In het zomerseizoen worden er, in de kerk SING IN avonden gehouden. De avonden beginnen om 19.30u met een gebed, gedicht of Bijbeltekst. Daarna gaan we samen zingen. Deze liederen wisselen zich in soort af; psalmen, gezangen, opwekkingsliederen of uit de bundel Johannes de Heer. Ook is er nog even tijd voor ontmoeting. De avond duurt een uurtje en bestaat o.a. uit het zingen van door u/jouw gekozen liederen.
We hebben geen doelgroep, want iedereen is welkom. Jong, oud, midden, vrouwen, mannen, kinderen, jongeren… we horen en zien graag zoveel mogelijk mensen samen zingen! We hebben dus geen doelgroep, maar… wel een doel! Dat is: samen zingen tot eer van God en tot opbouw van de naaste(n)!
We worden hierin aangespoord door bovenstaand vers uit het Bijbelboek Efeziërs. Bent u of ben jij nieuwsgierig geworden naar de avonden waarop we samen zingen voor onze God? Kom dan eens een kijkje nemen op een zomer-sing In avond! De eerstvolgende middag is DV  22 augustus en 25 september 2022.
Inloop is vanaf 19.15u in de Chr. Ger. Kerk, Provincialeweg 37 Kornhorn.
Bespeelt u/jij een muziekinstrument (piano, accordeon, blaasinstrument, keyboard, gitaar, orgel etc.) En zou
u/jij ook graag eens een lied willen begeleiden, dan dit graag doorgeven aan Marianna Pera
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0594-613554
Graag tot ziens/zings!

Hartelijke groet, Nynke de Vries-Hut en Marianna Pera

 

STARTWEEKEND CGK Kornhorn 10 en 11 september

Noteer het in je agenda!
Verdere informatie komt in het Schakelcontact van september en op de nieuwsbrief.

 

Gedicht

Het waren donkere dagen
na de dood van hun Heer.
Zijn leerlingen waren vol van verdriet
en van angst hadden ze het niet meer.

Alleen had dood niet het laatste woord
Jezus kwam terug tot leven.
Hij was weer bij Zijn leerlingen
al was het maar voor even.

Hij kon lang genoeg blijven
om ze nog wat belangrijke lessen te leren.
En toen was het tijd
om naar Zijn Vader terug te keren.

Hij deed nog één belofte
een Pleitbezorger om hen bij te staan.
Een Trooster voor altijd in hun hart
ze zouden hun weg niet alleen hoeven gaan.

© Froukje

 

Bakkers(sters) gevraagd

We zoeken mannen, vrouwen en jongeren die van bakken houden. Wat je maakt is aan je zelf. Een kruimelige appeltaart, een luchtige kwarktaart, vrolijke cupcakes en noem maar op. 10 tot 12 taartpunten of stuks is per bakker genoeg. We hebben per keer zo'n 70 gebakjes nodig.

Lijkt het je leuk om mee te bakken? Heb je een lekker recept voor een taart die een ander ook moet proeven?

Geef je dan op vóór maandag 30 mei bij Peter en Rianne Brouwer.

Kun je deze zondag niet maar wil je een andere keer wel? Dan zetten we je op de bakkerslijst en maken we graag de volgende keer gebruik van je bakkunsten.

We wensen jullie alvast veel bakplezier.
Zijn de taarten klaar: Smullen maar!

Groeten Peter en Rianne