Leuke gezellige club voor kinderen van groep 5 tot en met 8.
We komen 1 keer per maand samen en gaan aan de slag met behulp van de Young & Holy methode.
We hebben leuke gesprekken en doen knutsels en/of activiteiten.
De avond kost € 0,50.

Contactpersonen:
Hilda 0594 85 23 10
Froukje 06 38 17 47 79

 

Schakelclub januari & februari 2023

Hallo even een berichtje van de Schakelclub

Op 18 januari 2023 vierden wij nog een beetje de start van het nieuwe jaar!! Er werd volop gekletst en er werd enthousiast geantwoord op een paar vragen uit “oud & nieuw- klets pot”. * wat ga je dit jaar anders doen dan in 2022? “voetbal toernooi winnen!!” * over welk Bijbelgedeelte zou je dit jaar een preek willen horen? “Genesis”, “ Jona”, “Salomo en de 2 moeders met 1 baby” * wat betekent het voor jou om het nieuwe jaar in de kerk te beginnen? “gewoon”, “bijzonder” * welk spel zou je dit jaar willen doen ? “valse motten”, “paardenspel, waarbij je op tijd moet stoppen”.

Hierna las Froukje een gedicht voor:

Dank U Heer U geeft een gloednieuw jaar;
Geef me wijsheid zodat ik een vriend kan zijn;
… geef me een hart dat liefheeft;
Zoals U mij liefheeft, mij omhelst, mij zegent
Iedere dag.

januari doen we vaak een spel met schakelclub.
Dit keer deden we party & co, maar dan de christelijke variant. De jongens tegen de meisjes. In 30 seconden moest je voor je andere teamleden iets tekenen, uitbeelden, liplezen (woord zeggen zonder geluid), verboden woord (alles behalve het woord op jouw kaartje mag je vertellen). Of je kreeg als team een vraag. Het was spannend tot op het laatst… er werd een ezel, tempel en preekstoel getekend. Kaïn + Abel en een slang werden uitgebeeld. Een aantal Bijbelboeken moest je zonder hard op te zeggen liplezen, dat bleek toch heel moeilijk. En vragen zoals noem 4 evangelisten, uit welk land leidde Mozes het Joodse volk? Kwamen voorbij.
Er was nog net tijd voor pauze met frisdrank en nieuwjaar-rolletjes.
Iedereen was zo enthousiast dat er tot de laatste minuut is doorgespeeld. 

15 februari hebben wij het over de hulpverleningszondag gehad.
“wij kunnen uit onszelf niet schijnen. Wij hebben de Heilige Geest gekregen. Die is net zoals een batterij in een zaklamp, Die geeft ons kracht om te schijnen. Zo mogen wij schitteren naar de mensen om ons heen. We kijken samen naar het Bijbelgedeelte Matt. 5: 14-16 en Joh. 6: 1-13. Geen lamp onder een korenmaat… 5 broden en 2 vissen. Hoe kan jij schitteren? De jongen met de broden en vissen mocht zijn licht schijnen, door Jezus kreeg hij een bijzondere rol… wat doen wij?

We luisteren naar “make some noise kids”: het nummer LICHT.

We maken allemaal zelf brooddeeg. Wegen, meten en flink kneden…. Wel 10 minuten. En dan mag het gaan rijzen. En dit mag thuis in de oven!! Dat gaat vast heel lekker ruiken.

Vraag de kinderen maar eens of de broodjes lekker waren???

Hartelijke groet namens,
leiding schakelclub